Training

Proqua biedt diverse studieopties: Klassikaal, zelfstudie en ook InCompany is mogelijk. De training zelf bestaat uit verschillende modules.

Wordt klassikaal aangeboden als:

 • Avondopleiding: 's- Hertogenbosch 18.30- 21.30 uur | 9 bijeenkomsten van elk 3 uur.
 • Dagopleiding: 's- Hertogenbosch 9.30- 16.30 | 4 hele dagen van ongeveer 7 uur.
  Afhankelijk van de bekendheid met de stof en of de genoten vooropleiding en werkervaring wordt de totale studiebelasting per module, geschat op ongeveer min. 20- 25 uur. Van de cursist wordt verwacht dat hij de Engelse taal beheerst.
  Bij de dag opleiding is verder inbegrepen koffie thee water en versnaperingen, een broodlunch en vrij parkeren

Is ook mogelijk als zelfstudie

Indien u kiest voor de zelfstudie dan kunt u op elk gewenst tijdstip beginnen. De studieplanning heeft u volledig in eigen hand. Bij de zelfstudie met ondersteuning variant ontvangt u alle studiematerialen en kunt u gebruik maken van contactmomenten met onze docent. (in onderling overleg). U kunt hierbij denken aan e-mail of telefonisch contact van maximaal 2 uur. Ook behoort een 1: 1 afspraak van ± 3 uur kort voor het examen tot dit pakket.

InCompany

Leslocatie: 's- Hertogenbosch of op een door u gewenste locatie.

Modules Green Belt Training

 1. Introductie in Lean
  Deze eerste module geeft een uitgebreide inleiding tot de Lean filosofie en methoden. In deze module wordt ingegaan op het identificeren van verspillingen en waarom deze tegengegaan moeten worden. Daarnaast wordt een inleiding gegeven in de lean toolbox.
 2. Lean mapping
  Deze module richt zich specifiek op het inzichtelijk maken van verspilling en waarde met behulp van value stream mapping. Leer uw organisatie in kaart te brengen om vervolgens waarde te creëren.
 3. Process Improvement, Quality and 5S
  In deze module leert u om processen ook daadwerkelijk te verbeteren. Daarbij komen diverse Lean tools en concepten aan bod zoals Kaizen, PDCA en 5S.
 4. Lean Scheduling and Standard Work
  In deze module komen concepten aan bod voor lean scheduling. Daarbij is aandacht voor het beheersen van wachtrijen en het realiseren van "flow". Daarnaast komt het Standard work concept voor het creëren van een efficiente work flow aan bod.
 5. Teams, Design and Accounting
  In deze laatste module wordt ingegaan op de organisatorische aspecten van Lean, de leiderschap en financiële aspecten die daar bij komen kijken. Daarnaast is er aandacht voor Lean in product ontwikkeling.

ProQua voor APICS & ELA Certification

Waarom ProQua

 • Keuze uit diverse studieopties
 • Opstartlocaties  verspreid door heel Nederland
 • Gekwalificeerde en ervaren trainers
 • Eigen APICS Boek- en Examenservice
 • Hoge slagingscijfers
 • APICS maintenance activiteiten
 • APICS Premier Partner in Nederland