APICS Opleidingen

De waarde van een APICS Certificaat op jouw CV

Wie of Wat is APICS?

APICS is een Amerikaanse vereniging voor supply chain educatie. Opgericht in 1959.
De afkorting staat voor American Production and Inventory Control Society. De vereniging geniet wereldwijde bekendheid vanwege haar solide supply chain programma’s  met een hogelijk gewaardeerd en internationaal erkend certificaat met bijbehorende titel.

ProQua verzorgt APICS opleidingen. Dat doen we met de inzet van ervaren docenten, die beschikken over de juiste expertise. We hebben een internationaal trainerscorps met trainers uit o.a. China, het Midden- Oosten, de VS. Met zelf uiteraard ook weer een APICS achtergrond.

Door de steeds verder toenemende globalisering van productie- en distributie ketens is er een toenemende vraag naar personeel dat kan opereren binnen internationale denkkaders en dat internationale, gestandaardiseerde logistieke begrippen beheerst.

Daarnaast is er het streven van bedrijven om de employability van zijn werknemers te vergroten. Met als doel enerzijds de carrière en inzetbaarheid van de werknemer bevorderen, en anderzijds de flexibiliteit en slagkracht van het bedrijf te versterken.

APICS komt aan deze wensen tegemoet met 3 opleidingsprogramma’s:

 • APICS CPIM voor een carrière in de productielogistiek / operations management.
 • APICS CSCP voor brede inzetbaarheid in supply chain management.
 • APICS CLTD voor logistieke professionals in o.a. transport, distributie, warehouses, planners.

Deze programma’s leveren je als professional de nieuwste kennis, hebben industry acceptance en zijn wereldwijd de standaard als het om supply chain en logistiek gaat.

Meer informatie?

Bel me terug

Wie een van deze bovenstaande opleidingen heeft afgerond:

 • communiceert in het juiste internationale vakjargon.
 • Is vanwege zijn kennis over operations management en supply chain breed inzetbaar op meerdere functies binnen het bedrijf.
 • Heeft hoge algemene Engelse taalkennis waardoor internationaal vergaderen, spreken, nota’s schrijven, e-mail- en telefoonverkeer op zijn vakgebied geen struikelblokken meer zijn.
 • Heeft meer kennis van logistieke concepten.

De ondernemingen, waar deze gediplomeerden werken, profiteren van hun kennis. Het zijn nl. logistieke specialisten die significante verbeteringen kunnen bewerkstelligen. Ze zullen hoe dan ook, individueel of als team, bijdragen aan betere bedrijfsresultaten.

APICS opleidingen staan al jarenlang in diverse top 10 lijstjes als beste supply chain opleidingen.
Kies de APICS studie die bij jou past, selecteer de studieoptie die voor jou het best werkt bekijk de bijbehorende kosten voor CPIMCSCP en CLTD, schrijf je in en geef je carrière een boost.

Inschrijven

And remember your APICS Certificate goes where you go

APICS CPIM

APICS CPIM voor een carrière in de productielogistiek / operations management

CPIM focust voor 80% op de interne processen: purchasing, forecasting, S&OP, Master Production Scheduling, MRP, Execution of Operations, inventory management. Aandacht voor externe relaties beslaat 20% van het studiemateriaal.

Wereldwijd meer dan 100.000+ gecertificeerden.

APICS CSCP

APICS CSCP voor brede inzetbaarheid in supply chain management.

CSCP richt zich voor 80% op externe relaties (klanten en relaties met leveranciers)  en 20% op de coördinatie van interne processen. Het is de training voor iedereen die veel met suppliers en/of customers samenwerkt. Het gaat hier om supply chain collaboration.

Het is de internationale en snel groeiende supply chain opleiding voor de professional. 

Wereldwijd meer dan 19.000 + gecertificeerden in 82 landen sinds de introductie in 2006.

APICS CLTD

Het Certified in Logistics, Transportation and Distribution (CLTD) -programma voor kennis en technologische knowhow om de fysieke stroom van goederen en de vereiste documentatiestromen te beheren, uit te voeren en te controleren binnen hun supply chain (s).

APICS Maintenance

APICS vindt het actueel houden van supply chain kennis heel belangrijk. Ze hebben daarvoor aan APICS gecertificeerden een maintenance plicht opgelegd.

ProQua voor APICS Certification

Waarom ProQua

 • Keuze uit diverse studieopties
 • Opstartlocaties  verspreid door heel Nederland
 • Gekwalificeerde en ervaren trainers
 • Eigen APICS Boek- en Examenservice
 • Hoge slagingscijfers
 • APICS maintenance activiteiten
 • APICS Premier Elite Partner