APICS CPIM

Volg een CPIM opleiding voor meer kennis en een carrière in de productie logistiek

Wat is APICS CPIM?

CPIM is een internationaal gecertificeerd Supply Chain trainingsprogramma op HBO+ niveau. Het weerspiegelt de meest actuele inzichten op het gebied van productie logistiek, ketenbeheersing en bedrijfsprocesverbetering. Vooraanstaande softwareleveranciers passen de APICS concepten en terminologie toe in hun pakketten
Het studieprogramma richt zich op de interne bedrijfsprocessen als Inkoop, Operations Strategy, Forecasting, S & OP, Master Production Scheduling, MRP, Execution of Operations, Voorraadbeheer.
Het beste diploma voor de wereldwijde maakindustrie. Gevraagd door werkgevers, gezocht door recruiters.

Introductie

Bedrijven in de maakindustrie zijn  vaak wereldwijd actief. Door die steeds verder toenemende globalisering van de productie is er een sterk groeiende vraag naar personeel dat kan opereren binnen lange voortbrengingsketens ( value chains). Dat internationale, gestandaardiseerde logistieke begrippen beheerst. Professionals die op de hoogte zijn van de nieuwste kennis en laatste technieken.

Ben je al weer enige tijd aan het werk ? Is het lang geleden dat je een diploma hebt behaald?  Dan is het goed mogelijk dat je know how niet meer helemaal up to date is. Dat vernieuwingen mogelijk aan je voorbij kunnen zijn gegaan door alle drukte op je werk.
Certified in Production and Inventory Management CPIM, dat in het Nederlands vrij vertaald kan worden als productielogistiek, is dan het trainingsprogramma dat je kennis weer actueel kan maken.

Het is niet voor niets dat APICS CPIM de wereldwijde standaard is bij grote bedrijven en multinationals  en dat meer dan 100.000+ professionals in 82 landen van de wereld al CPIM gecertificeerd zijn.

Inhoud

Wat houdt APICS CPIM in?

Deel 1: Basics of Supply Chain Management

Overzicht van de leidende concepten voor het besturen van de waardestromen in de organisatie. Verder krijg je een overzicht van de materiaalstroom vanuit interne- en externe leveranciers en door de organisatie.

Deel 2: Sales and Operations planning, Master Production Scheduling, Materials Requirements Planning, Executions and Control of Operations, Operations Strategy

Realistische planningen worden gemaakt op productgroep en item niveau, afgestemd op de ondernemingsdoelen en de capaciteitsbeperkingen.
Detailplanningen worden besproken met in acht neming van productie hoeveelheden en de beschikbaarheid van voorraden en te fabriceren- en in te kopen halffabrikaten. Methoden voor voorraad- en inkoopplanning worden besproken.
Prioriteitsstelling, toewijzing van productieorders en het realiseren van de geplande activiteiten worden behandeld. Er wordt inzicht gegeven in verschillende toewijzingsmethoden, methoden van kwaliteitsbeheer, beheersing van de voorraden  en continuous improvement programma's.
De relatie tussen het strategisch ondernemingsbeleid en het strategisch productiebeleid wordt uitgediept, met aandacht voor de keuze van de productiemethode, de passende wijze van planning en scheduling en de lange termijn capaciteitsplanning en de implementatie van veranderingen (change management).

Aanmelden CPIM

Je kunt ons bellen (073-6218548) of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of maak gebruik van het bel-me-terug-formulier zodat wij jou kunnen bellen voor een persoonlijk gesprek
APICS CPIM voor deze fase van je carrière en voor een volgende stap

Misschien ben je ook geïnteresseerd in ELA ESLog | APICS CSCP | APICS CLTD

Cookie policy

ProQua voor APICS & ELA Certification

Waarom ProQua

  • Keuze uit diverse studieopties
  • Opstartlocaties  verspreid door heel Nederland
  • Gekwalificeerde en ervaren trainers
  • Eigen APICS Boek- en Examenservice
  • Hoge slagingscijfers
  • APICS maintenance activiteiten