Management Games

Just In Time

Just in Time JIT ( lean manufacturing) is gebaseerd op de volgende pijlers: Toegevoegde waarde voor de (interne) klanten, lage voorraden, hoge productie efficiency en uitstekende productkwaliteit.

Lees meer...

Ketenspel

Het Bier Ketenspel / Bierspel

Het Bier ketenspel is een spel simulatie van een bierproductie- en distributieketen, die bestaat uit vier distributieschakels (detaillist, groothandel, distributeur, leverancier) en een productie-eenheid. Het Ketenspel behandelt de orderplanning en -afhandeling en de fysieke goederenstroom vanaf de fabriek naar de klant. Elke distributieschakel heeft de volgende functies: voorraadbeheer, orderplanning, orderafhandeling, fysieke afhandeling. De deelnemers moeten een consistente strategie bedenken om een gebalanceerde goederenstroom te verkrijgen.

Naast het verkrijgen van inzicht in het inschatten en opvangen van de marktvraag en de daaraan verbonden beheersing van de goederenstroom, leren de deelnemers aan het Ketenspel ook de noodzaak van integrale logistiek onderkennen. Verder worden de deelnemers zich bewust van de invloed van de logistieke prestatie op de winstgevendheid.

Chaos To Order

Flow Manufacturing Simulation Game

This game uses direct hands-on comparison of a traditional batch manufacturing system with a continuous flow cell approach. With a customizable and flexible structure, Chaos to Order provides a rich learning experience through extensive role playing, the identification of waste, and the implementation of steps to remove waste. Use this game to learn how to radically improve productivity by redesigning this factory

Suitable for up to 22 participants

ProQua voor APICS & ELA Certification

Waarom ProQua

  • Keuze uit diverse studieopties
  • Opstartlocaties  verspreid door heel Nederland
  • Gekwalificeerde en ervaren trainers
  • Eigen APICS Boek- en Examenservice
  • Hoge slagingscijfers
  • APICS maintenance activiteiten
  • APICS Premier Partner in Nederland